Over ons

dr. Peter Hilderink (1966) heeft zijn artsenopleiding gedaan in Utrecht (1992) en vervolgens zijn specialisatie tot psychiater gedaan in Tilburg (2000). Sindsdien is hij werkzaam als psychiater in de ouderenzorg. Hij heeft ruime ervaring in de diagnostiek
en de behandeling van ouderen met psychische klachten. Zijn specialisaties zijn stemmingsproblemen, onverklaarde lichamelijke klachten en Interpersoonlijke therapie. Peter Hilderink is vaste consulent voor verpleeghuizen van Pleyade in Arnhem. In 2014 promoveerde hij op het onderwerp ” Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten bij ouderen.” aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft een aantal publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. Verder is hij werkzaam voor RINO Amsterdam als gastdocent en als interimpsychiater voor de afdeling ouderen van Dimence (Overijssel). Van 2013-2016 was hij lid van het afdelingsbestuur van de afdeling ouderen van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

 

drs. Dorine van Driel-de Jong (1966) is sinds 1990 werkzaam als klinisch psycholoog in de ouderenzorg. Zij is behalve klinisch psycholoog ook psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Zij is supervisor en leertherapeut bij de vereniging voor gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie is dan ook haar therapeutisch referentiekader. Zij werkt aan een promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Haar onderzoek gaat over ziektecognities bij ouderen bij verklaarde en onverklaarde chronische aandoeningen. Zij heeft inmiddels meerdere publicaties op haar naam staan. Zij is tevens werkzaam als universitair docent voor het vak levenslooppsychologie aan de UMC St Radboud te Nijmegen en gastdocent voor RINO Amsterdam en Cure and Care. Ze is geboren en getogen in de gemeente Lingewaard en kent de cultuur en gewoontes van de plaatselijke bevolking als geen ander.

 

drs. Patricia de Boer (1971) heeft haar artsenopleiding gedaan in Maastricht (1997) en vervolgens haar specialisatie tot psychiater bij het Vincent van Gogh Instituut te Venray ( 2003). Sindsdien is zij werkzaam binnen de ouderenpsychiatrie. Tijdens haar opleiding tot psychiater heeft zij onderzoek gedaan naar consultatievormen bij huisartsen en dit heeft tot op heden haar bijzondere belangstelling, Haar ambities zijn dan ook om een goede samenwerking met de huisartsen in de regio te ontwikkelen. Haar specialisaties daarnaast zijn stemmingsproblemen, angststoornissen en werken binnen de kaders van rehabilitatie. Naast haar werkzaamheden bij Senior Beter is zij werkzaam bij ambulante team ouderenpsychiatrie van Pro Persona, lokatie Nijmegen.