Over ons

dr. Peter Hilderink (1966) heeft zijn artsenopleiding gedaan in Utrecht (1992) en vervolgens zijn specialisatie tot psychiater gedaan in Tilburg (2000). Sindsdien is hij werkzaam als psychiater in de ouderenzorg. Hij heeft ruime ervaring in de diagnostiek en behandeling van ouderen met psychische klachten. Zijn specialisaties zijn stemmingsproblemen, onverklaarde lichamelijke klachten en Interpersoonlijke psychotherapie. In 2014 promoveerde hij op het onderwerp ” Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten bij ouderen.” aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft een aantal publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. Naast zijn werk bij SeniorBeter is hij 2 dagen per week werkzaam bij het Topklinisch Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid in Tilburg, waar hij naast psychiater ook verantwoordelijk leidinggevende is voor de behandelinhoud. Verder geeft hij regelmatig onderwijs en lezingen binnen zijn vakgebied.

 

dr. Dorine van Driel-de Jong (1966) is sinds 1990 werkzaam als klinisch psycholoog in de ouderenzorg. Zij is behalve klinisch psycholoog ook psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Zij is supervisor en leertherapeut bij de vereniging voor gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie is dan ook haar therapeutisch referentiekader. In 2020 promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit van Groningen op het onderwerp: ‘herstel-belemmerende factoren bij ouderen met somatisch onvoldoende verklaarde klachten’. Zij heeft inmiddels meerdere publicaties op haar naam staan. Zij is tevens werkzaam als (plv) hoofdopleider GZ opleiding, differentiatie ouderen, aan de RINO Amsterdam. Zij verzorgt lezingen aan onderwijsinstellingen en symposia.

 

drs. Patricia de Boer (1971) heeft haar artsenopleiding gedaan in Maastricht (1997) en vervolgens haar specialisatie tot psychiater bij het Vincent van Gogh Instituut te Venray ( 2003). Sindsdien is zij werkzaam binnen de ouderenpsychiatrie. Tijdens haar opleiding tot psychiater heeft zij onderzoek gedaan naar consultatievormen bij huisartsen en dit heeft tot op heden haar bijzondere belangstelling, Haar ambities zijn dan ook om een goede samenwerking met de huisartsen in de regio te ontwikkelen. Haar specialisaties daarnaast zijn stemmingsproblemen, angststoornissen en werken binnen de kaders van rehabilitatie. Naast haar werkzaamheden bij Senior Beter is zij werkzaam bij ambulante team ouderenpsychiatrie van Pro Persona, lokatie Nijmegen.

 

Sofie de Mooy (1992) is sinds 2016 werkzaam als psycholoog. Ze heeft de opleiding psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd. In april 2020 is ze gestart met de opleiding tot GZ-psycholoog accent ouderen bij RINO Amsterdam.
Vanwege haar opleiding werkt ze sinds maart 2021 één dag in de week bij Senior Beter. Hiernaast is ze werkzaam als psycholoog in het verpleeghuis bij de zorginstelling Pleyade.