Mindfulness cursus

Werken aan een nieuw evenwicht!

Cursus voor mensen van 55 jaar en ouder die willen werken aan een nieuw evenwicht in hun leven met behulp van mindfulness.

Deze cursus is bedoeld voor mensen van  55 jaar en ouder waarbij het evenwicht tussen wat men kan dragen en wat men aan problemen en taken  op het bordje krijgt, is verstoord. De weegschaal is niet meer in balans. Wanneer deze balans langer zoek blijft heeft dit  stress, onrust en somberheid tot gevolg. Helaas kunnen we vaak niet veel veranderen aan de zorgen en taken die op ons pad komen. Mensen die  de zorg dragen voor een zieke partner, achteruitgaan in hun eigen gezondheid  of leven met het verlies van dierbaren, kunnen aan deze omstandigheden niets veranderen. Wel kunnen zij de draagkracht vergroten waardoor de weegschaal weer meer in balans komt en zij de problemen beter aan kunnen.

Je kunt leren niet langer speelbal van je omstandigheden te zijn. Je kunt leren je rust te bewaren, ook als het tegenzit. Dat vraagt een groter bewustzijn van wat er in en om je heen gebeurt, en dat bewustzijn kun je ontwikkelen. Meditatie is daar een goede methode voor. Je bent beter in staat om je houding te bepalen tegenover wat er in je leven gebeurt.

In de cursus `werken aan een nieuw evenwicht` leren cursisten in 8 bijeenkomsten door  meditatie en praktische tips de balans te herstellen . De cursus wordt gegeven door Dorine van Driel, GZ psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Voorafgaand aan deelname vindt er een individueel intakegesprek plaats.

Informatie cursus `werken aan een nieuw evenwicht`

Waar                    verzorgingshuis st Jozef
Hoe vaak             8 bijeenkomsten, wekelijks De bijeenkomsten duren 2.5 uur.
Wanneer              start cursus elk voorjaar en najaar op dinsdagmiddagen (Aanvangsdatum nog te bepalen)
Kosten                 verwijzing huisarts of specialist/psycholoog is noodzakelijk. De kosten worden vergoed
door de zorgverzekeraar. De kosten voor bijbehorende CD en werkboek is € 37,-

Aanmelden         Drs D van Driel
Info@seniorbeter.nl
Telefoon              06 5258 9269